Stichting Buitenruimte Gelre IC timmert aan de weg tijdens Drakenbootfestival op 25 en 26 juni

De Stichting Buitenruimte Gelre IC realiseert een buitenruimte naast de IC van Gelre ziekenhuizen Apeldoorn, bestaande uit een serre en een daktuin. Inmiddels zijn de financiële middelen voor de serre beschikbaar en heeft de Gemeente Apeldoorn een omgevingsvergunning afgegeven. Om ook de daktuin te kunnen realiseren worden tijdens het Drakenbootfestival op 25 en 26 juni a.s. diverse activiteiten georganiseerd.

Drakenbeddenrace

Zo wordt er op beide dagen vlak naast de finish van de drakenbootrace op het Zwitsalterrein een Drakenbeddenrace georganiseerd door het IC-personeel van Gelre ziekenhuizen met ondersteuning van de Apeldoornse serviceclubs. Met oude ziekenhuisbedden wordt een uitdagend parcours afgelegd. Bedrijven, verenigingen en vriendenclubs kunnen met een team van 5 of 6 personen deelnemen aan de race. Ieder team legt gedurende de wedstrijddag 3 x een parcours af. Het team dat het parcours het snelst aflegt en de meeste punten bij de hindernissen weet te bemachtigen wint de race. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.buitenruimtegelre.nl/drakenbeddenrace/. Ook deelnemers aan de Drakenbootrace kunnen hieraan meedoen.

Wedkantoor

In de stand van de Stichting Buitenruimte Gelre IC is een heus wedkantoor ingericht. Als je denkt te weten wie de Drakenbootrace gaat winnen, dan kun je een weddenschap afsluiten tot de halve finales in de betreffende categorie van start gaan. Het prijzengeld bedraagt 50% van de ingelegde gelden met een maximum van EUR 449 euro per winnaar. Bij gelijke stand beslist het lot. Kijk voor nadere informatie of als je nu al een weddenschap wilt afsluiten op www.buitenruimtegelre.nl/wedkantoor/.

Vrienden van de daktuin

Bedrijven, verenigingen, buurten of vriendenclub kunnen een herkenbare bijdrage leveren aan de buitenruimte bij de IC van Gelre ziekenhuizen door een ‘eigen’ stukje daktuin te sponsoren. Kijk op www.buitenruimtegelre.nl/daktuin/#sponsoring voor meer informatie en aanmelden of kom langs bij de stand van de Stichting Buitenruimte Gelre IC. Waarom een daktuin bij de IC van Gelre ziekenhuizen? Zeker voor patiënten met een langdurige IC opname is het naar buiten kunnen gaan belangrijk. Het wordt ervaren als een eerste stap op weg naar genezing en ontslag naar huis. De eerste keer naar buiten omschrijven patiënten vaak als: het gevoel dat je weer leeft. Zo is het idee voor een buitenruimte bij de IC ontstaan. De opbrengst van de activiteiten tijdens het Grolsch Drakenbootfestival komt geheel ten goede aan de daktuin.