Bestuur en projectteam

voorzitter
Paul Janssen

Paul Janssen (61 jaar) werkt vanuit zijn bedrijf Ponton BV als consultant en projectdirecteur aan complexe infrastructurele werken, veelal tunnels. Zoals de tunnel onder het Pannerdensch Kanaal, de Hubertustunnel, de Noord/Zuidlijn en nu nog de Rotterdamsebaan in Den Haag.

“Peter Spronk ken ik vanuit de vereniging Andries van Driesum waarvan wij beiden in het bestuur zitten. Die vereniging houdt zich niet bezig met gezondheidszorg of infrastructuur maar met het in stand houden van een bierproeflokaal. Toen Peter mij vroeg om mee te denken om de droom van de IC-medewerkers, de buitenruimte te helpen realiseren hoefde ik niet lang na te denken. Het is heerlijk om je talenten die je elders hebt aangescherpt voor zo’n goed doel te kunnen inzetten. En zeker in deze tijd. Ik ben er ook van overtuigd dat het ons gaat lukken. Volgend jaar staat die serre er en ligt die tuin er!”

secretaris
Simon Langelaar

Simon Langelaar (64 jaar) is altijd actief geweest in de Retail sector en uiteindelijk met franchise formules gestart en de distributie van telecom producten. In 2017 de verschillende activiteiten verkocht en sinds die tijd actief met vrijwilligerswerk.

“Inmiddels 64 jaar en geniet samen met mijn vrouw van iedere dag. Voor dit mooie lokale project en voor alle mensen in en om Apeldoorn wil ik mij graag inzetten, zelfs de golfbaan moet even wachten.”

penningmeester
Alfons Willemsen

Alfons Willemsen (58 jaar) is Partner van adviesbureau  Involvation. Door advies, implementatie en opleiding te combineren worden bedrijven wereldwijd geholpen om hun Supply Chain te verbeteren.

“Vanuit mijn werk ben ik vooral met veel grote bedrijven bezig. Onze activiteiten in de zorgsector zijn vrij beperkt. Wel erg blij dat een aantal van onze consultants hun kennis en kunde  hebben kunnen inzetten de afgelopen periode om het LCH (Landelijk Consortium Hulpmiddelen) te ondersteunen. Toch wil je graag nog meer bijdragen. Toen ik via Paul hoorde over het idee van een buitenruimte voor het Gelre IC was het heel simpel. Wat een fantastisch doel; zet er graag de schouders onder om het met elkaar te gaan realiseren”.

adviseur
Peter Spronk

Na de opleiding tot internist in het Spaarne Gasthuis en het VUMC vervolgde hij de opleiding tot intensivist in het OLVG te Amsterdam. Vanaf 2002 is hij als intensivist werkzaam op de IC van Gelre ziekenhuizen. Hij heeft zich vanaf het begin actief bezig gehouden met wetenschappelijk onderzoek gericht op de effecten van intensive care behandeling op de langere termijn, evenals de grenzen aan de zorg. Moet altijd wel alles wat kan? Elk mens is anders en heeft een andere perceptie over persoonlijke waarden en kwaliteit van het leven. Hij publiceert over dit onderwerp in internationale tijdschriften en is regelmatig spreker op congressen.

bouwteam – architect
Ronald Plug

Ronald Plug is architect, woont in Apeldoorn en is eigenaar van architectenbureau Plug Architects en van onderzoeksbureau Plug-In novatie.

Ronald zet met passie en plezier ideeën om in goede architectuur en als onderzoeker streeft hij ernaar met dezelfde passie de grondstoffen verslindende traditionele bouw door assemblageprocessen om te vormen tot energieleverende en recyclebare omgevingen.

“Als lid van Rotaryclub Apeldoorn Noord zet ik graag mijn kennis in om maatschappelijke vraagstukken te helpen beantwoorden. Met veel ervaring in de gezondheidszorg past het project Buitenruimte Gelre IC mij als gegoten.”

bouwteam – Constructeur
Erik Harleman

Erik Harleman (63 jaar) is tot juli 2016 actief geweest in de bouw. Hier heeft hij bijna alle facetten doorlopen en aan mooie projecten mogen werken. Zowel in wat men noemt de utiliteitsbouw als de woningbouw. Woningbouw voor particulieren, woningbouwcoöperaties en eigen projectontwikkeling. De utiliteitsbouw voor grote en kleine zakelijke opdrachtgevers. Dat was uitdagend, afwisselend en gaf veel voldoening.

“Paul Janssen ken ik al wel ruim 25 jaar en we hebben veel potjes tennis op de baan uitgevochten. Door zijn vraag ben ik in dit team van enthousiastelingen terechtgekomen. En het lijkt me fantastisch om, al is het maar een heel klein beetje, een bijdrage te kunnen leveren voor het herstel van IC patiënten. Wij gaan er dan ook voor zorgen dat deze buitenruimte er gaat komen.”

bouwteam -groendeskundige
Bert Fischer

Bert Fischer is al ruim 40 jaar werkzaam in de groene sector binnen alle facetten van het vak. Begonnen als hovenier en later als projectleider en directievoerder waarbij hij veel ervaring heeft opgedaan in het MKB en Gemeentelijke organisaties maar ook in het buitenland als ontwikkelingswerker.

De IC van het Gelre ziekenhuis locatie Zutphen ken ik alleen van de tijd dat ik daar als eerste patiënt ben opgenomen met COVID-19 in maart 2020.  Na weken in het ziekenhuis te hebben gelegen en een jaar van revalidatie thuis zag ik via LinkedIn een artikel over de buitenruimte Gelre. Artsen en verpleegkundigen hebben me gered; Nu wil ik wat terug doen!

Als groendeskundige weet ik als geen ander wat de helende werking kan zijn voor patiënten die herstellen. Op de IC is het overleven, thuis gekomen is het contact met de natuur wat zorgde voor meer geluk en minder stress.

In de jaren ’80 is de relatie tussen groen en gezondheid al onderzocht, waarbij de resultaten opmerkelijk waren. Patiënten die na een operatie uitzicht hadden op groene bomen herstelden sneller dan zij die op een stenen muur uitkeken. Deze studie was het startschot voor vele onderzoeken naar de helende werking van de natuur. Ook Nederlands onderzoek wijst uit: wie in een groene woonomgeving leeft, voelt zich vaker gezonder en is minder vaak ziek. Groen vermindert stress, bijvoorbeeld doordat van alleen al het zien van de natuur een rustgevend effect uitgaat.

Met deze gegevens alleen al is het gebruik van groen belangrijk. Het verbetert herstellende patiënten in hun gezondheid en welzijn wat al begint op de IC. Daarom zet ik mij graag in om dit project tot een succes te maken.

Groen: goed voor de gezondheid

lid projectteam
Flip Kips

Als voorzitter van ISA, Interservice Apeldoorn (de overkoepelende organisatie van 14 Apeldoornse serviceclubs) ben ik nauw betrokken bij het Buitenruimte Gelre IC project. Ik ben een gepensioneerde project manager in de technische dienstverlening. In een vorig leven, de eerste 15 jaar van mijn loopbaan, heb ik als bodemkundige gewerkt in verschillende tropische landen.

Het Gelre IC project is een bijzonder nuttig project en ik vind het belangrijk om er een succes van te maken. Het project past uitstekend in de nieuwe ISA2.0 filosofie, waarbij ISA haar rol wil waarmaken als bindmiddel bij de organisatie van grote projecten die de mogelijkheden van één serviceclub te boven gaan.

lid projectteam
Jannes Oosting

Jannes Oosting is belastingadviseur en werkzaam bij BDO Accountants & Adviseurs. Hij is getrouwd met Hillie en heeft een dochter en een zoon. Zijn vrouw en dochter zitten beide in de zorg als huisarts respectievelijk huisarts in opleiding. Hun zoon studeert nog. Zijn grote hobby’s zijn lezen (‘erg handig met een beroep als het mijne’) en sporten (fietsen en zwemmen).

Jannes is verantwoordelijk voor de juridische en fiscale zaken van het project (bijvoorbeeld ANBI status aanvragen en zorgen dat we die houden) en op financieel vlak ondersteunt hij de penningmeester.

lid projectteam
Anita Blijleven

Anita Blijleven ondersteunt de communicatie vanuit de stichting Buitenruimte Gelre IC. Anita is gehuwd met Han en samen hebben zij 2 volwassen kinderen. In het dagelijks leven werkt zij als freelance HR (project)manager. In haar vrije tijd is ze graag buiten, in haar tuin, op de mountainbike of op de tennisbaan.

Als lid van Rotary Apeldoorn-Noord draagt Anita graag een steentje bij aan dit mooie project: ‘Niemand hoopt natuurlijk ooit op de IC terecht te komen. Maar mocht dit onverhoopt toch het geval zijn, dan heeft Gelre ziekenhuis in Apeldoorn gelukkig een zeer professionele IC-afdeling met bevlogen medewerkers, die zeer begaan zijn met de patiënten en hun familie. Ik gun hen van harte een buitenruimte met een serre en een daktuin, waarmee de mooie natuur rond het ziekenhuis naar binnen wordt gehaald.’ 

lid projectteam
Andrea Nelisse

Andrea Nelisse (47 jaar) is eigenaar van AA Webdesign, een bureau in online en offline communicatiemiddelen. Vanuit haar expertise ondersteunt zij de stichting bij de realisatie van de huisstijl en een breed scala aan communicatiemiddelen.

“Toen ik benaderd werd met de vraag of ik aan dit project wilde meewerken, was de keuze snel gemaakt. Je zal maar wekenlang op een IC verpleegd moeten worden. Als buitenmens kan ik me goed voorstellen hoe fijn het is om eindelijk even op een veilige manier te genieten van zon, wind en een groene omgeving. Ook al is het maar voor even. Het zou mij weer kracht geven om verder te werken aan mijn herstel. Ik zet graag mijn talenten in om dit voor anderen mogelijk te maken.”

vrijwilligers

Naast het bestuur, het bouwteam en het projectteam wordt het projectteam ondersteund door de Apeldoornse serviceclubs en vele vrijwilligers, die bijdragen aan fundraising projecten of hun expertise inbrengen bij de realisatie van de buitenruimte voor Gelre IC.

Mocht jij ook een bijdrage willen leveren aan de realisatie van de buitenruimte, kijk dan hier naar de mogelijkheden en meld je aan door een mail te sturen naar .