Bert Fischer versterkt bouwteam Buitenruimte als groendeskundige

Bert Fischer kwam in maart 2020 als eerste coronapatiënt op de IC van Gelre ziekenhuizen in Zutphen terecht. Na weken in het ziekenhuis te hebben gelegen en een jaar van revalidatie thuis, zag hij via LinkedIn een artikel over de buitenruimte Gelre. Hij wil graag wat terug doen voor de artsen en verpleegkundigen en heeft daarom zijn diensten en netwerk als groendeskundige aangeboden om een mooie daktuin voor de IC van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn te realiseren.
Bert is ruim 40 jaar werkzaam in de groene sector binnen alle facetten van het vak. Begonnen als hovenier en later als projectleider en directievoerder waarbij hij veel ervaring heeft opgedaan in het MKB en Gemeentelijke organisaties maar ook in het buitenland als ontwikkelingswerker.

Als groendeskundige weet Bert als geen ander wat de helende werking kan zijn voor patiënten die herstellen. Op de IC is het overleven, thuis gekomen is het contact met de natuur wat zorgde voor meer geluk en minder stress.
In de jaren ’80 is de relatie tussen groen en gezondheid al onderzocht, waarbij de resultaten opmerkelijk waren. Patiënten die na een operatie uitzicht hadden op groene bomen herstelden sneller dan zij die op een stenen muur uitkeken. Deze studie was het startschot voor vele onderzoeken naar de helende werking van de natuur. Ook Nederlands onderzoek wijst uit: wie in een groene woonomgeving leeft, voelt zich vaker gezonder en is minder vaak ziek. Groen vermindert stress, bijvoorbeeld doordat van alleen al het zien van de natuur een rustgevend effect uitgaat.
Met deze gegevens alleen al is het gebruik van groen belangrijk. Het verbetert herstellende patiënten in hun gezondheid en welzijn wat al begint op de IC. Daarom zet Bert zich graag in om dit project tot een succes te maken!