Fondsenwerving Buitenruimte Gelre IC gaat van start

In juni werd de Stichting Buitenruimte Gelre IC opgericht door een aantal bevlogen leden van Apeldoornse Serviceclubs om gelden, goederen en gratis diensten te verwerven, waarmee tegen zo laag mogelijke kosten een buitenruimte gerealiseerd kan worden naast de IC-afdeling van Gelre ziekenhuizen te Apeldoorn. Deze buitenruimte bestaat uit een serre en een daktuin.

Een buitenruimte bevordert het genezingsproces van patiënten die langdurig op de IC-afdeling worden verpleegd, biedt hen de mogelijkheid om contact te houden met de wereld buiten de IC en geeft gelegenheid tot familiebezoek in een prettige omgeving.

Tijdens de zomervakantieperiode is de stichting druk geweest met de voorbereidingen van de fundraising en is een ontwerp gemaakt voor de gewenste buitenruimte voor de IC van Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn. Voor de realisatie hiervan is ongeveer EUR 400.000 nodig. Zodra de benodigde middelen beschikbaar zijn, zal gestart worden met de bouw.

Deze week is gestart met het benaderen van bedrijven, fondsen, relaties en maatschappelijke organisaties om de benodigde financiële middelen te werven.

De Stichting Vrienden van Gelre heeft al de eerste EUR 50.000 beschikbaar gesteld, waardoor het opstartrisico reeds is gedekt.

Ter ondersteuning van de fundraising hebben we een flyer gemaakt, die desgewenst ook gebruikt kan worden door de Apeldoornse serviceclubs om het project onder de aandacht te brengen.

U kunt de flyer bestellen door een mail te sturen naar de secretaris. Voor nadere informatie of eventuele sponsoring kunnen fondsen en bedrijven contact opnemen met Alfons Willemsen, tel 06-46638341.